Hur fungerar FriaSvenskar.se?

Låt oss gå igenom sajtens funktioner så du kan hoppa in och delta – du når alla dessa funktioner från menyn.

Startsidan
Om du sett Facebook eller Twitter så vet du hur detta fungerar. Du kan lägga upp egna uppdateringar, och se andras. Här ser du uppdateringar från alla medlemmar på Fria Svenskar. Dela med dig av tankar, funderingar, bilder, musik och annat du har på hjärtat. Kommentera andras uppdateringar och ”gilla” deras bilder. De klassiska ”sociala medier”-funktionerna finns på plats.

Min tidslinje (hittar under ”Startsidan”)
Här ser du bara de du valt att följa eller bli frände med (och dig själv!), ett sätt att städa undan bruset och bara se uppdateringar från de personer du själv valt ut.

Evenemang
Här finns dels alla utlysta evenemang så att du kan anmäla dig till dessa. Men till skillnad från tidigare kan du här också skapa egna evenemang. Fyll i den efterfrågade informationen så skickas ditt evenemang till styrelsen för godkännande. Så fort det är godkänt ligger det uppe på hemsidan för andra medlemmar att anmäla sig till. Kanske vill du anordna en medlemsträff på en restaurang i din stad, kanske en diskussionskväll i ditt vardagsrum? Det är du som avgör själv; och plattformen som gör det möjligt att nå alla medlemmar!

Forum
Här diskuterar du med andra medlemmar om högt och lågt. Allt från politik och kultur till familjefrågor, privatekonomi, träning och matlagning. Saknas det en forumdel tycker du? Säg till så skapar vi den!

Grupper
Under grupper samlas framförallt länsgrupper. Anmäl dig till ditt län så kommer du in i en grupp med andra medlemmar från samma region, så att ni kan lära känna varandra bättre och styra upp framtida evenemang.

Mitt medlemskap
Här kan du se alla medlemmar som valt att ha sin profil synlig. Du kan se de senaste registrerade, de senaste aktiva på sajten och så klart de som du redan är frände med. Om du vill ändra hur du syns i den här listan så måste du redigera detta under dina kontoinställningar och ”Profilsynlighet”; som standard är du dold och visas inte i några listor!

Mitt medlemskap
Här kan du se status för ditt medlemskap, gå igenom tidigare betalningar och lösa de flesta saker som rör ditt medlemskap i föreningen.

Var aktiv (hittas under ”Mitt medlemskap”)
Här kan du anmäla dig för att volontärarbeta för föreningen. Om du vill ta steget och göra mer för föreningen än att bara vara passiv medlem, fyll i formuläret och berätta hur du kan hjälpa till. Dessutom hittar du här information om hur du bildar en kommunförening. 


Viktigt att veta

Angående säkerhet
Din profil är dold som standard, och du väljer själv vem som ska kunna se den. Om du går in under ditt konto och sedan väljer ”Profilsynlighet” så kan du där välja vem som kan se din profil, vem som kan be om att få bli din frände etc. Om du vill att folk ska kunna interagera med dig på bästa sätt, se till att låsa upp din profil för andra medlemmar, gör dig synlig i medlemslistan och i sökresultaten – men det är absolut inget måste!

Nätverka och ha kul
FriaSvenskar.se är en plattform för dig som är medlem i Det fria Sverige. I den fysiska världen bygger vi Svenskarnas hus, men detta är vår plats i den digitala världen. Se till att använda plattformen, och nätverka med folk.

Ha kul, var respektfull, vårda ditt språk. Detta är vår plats på nätet, låt oss göra den så bra och trevlig som det bara är möjligt!